7 LUCRURI DESPRE CARE 90% DIN PESCARII DE CRAP VORBESC DAR LE FAC FOARTE RAR

19.09.2019

1. Nu sondeaza zona in care pescuiesc .

Da. E o regula de baza in Carpfishing identificarea locurilor unde iti vei plasa monturile. De cele mai multe ori se gasesc scuze de genul : "am mai fost aici si acum un an", " cred ca acolo e locul cel mai bun", "a sarit un peste in zona aia", etc.. Adevaratul motiv este altul : nerabdarea . Crezi ca asa vei pierde din timpul partidei, insa s-a demonstrat clar ca succesul unei partide de pescuit depinde in procent de 80% de locul unde iti vei plasa monturile.

2. Fac nadirea de intretinere superficiala. 

Dupa nadirea grea care presupune de multe ori si un efort fizic destul de mare - daca se face cu lanseta de nadire - si mai ales dupa primii doi-trei pesti capturati, din diverse cauze se uita sa se intretina patul de nada. Astfel pestii parasesc zona cu hrana, trasaturile scad si de cele mai multe ori e cea mai sigura cale spre esecul unei partide de pescuit.O regula de baza spune ca , concomitent cu aruncarea unei lansete sa se faca si nadirea de intretinere - astfel pestii vor fi obisnuiti cu zgomotul care aduce hrana si nu va avea efect opus. 

3. Nu improspateaza momeala daca prind pesti constant .

Comoditatea e una dintre cauzele principale, ptr care cele mai multe partide de pescuit la crap se transforma in esecuri.

4. Nu schimba tipul monturii si prezentarea momelii daca trasaturile au incetat .

Dezamagirea datorata lipsei trasaturilor si uneori oboseala datorata lipsei somnului, duce de cele mai multe ori la o "lehamite" de a mai face vreo schimbare in modul de prezentare al monturii. 

5. Nu pescuiesc in clips. 

Plasarea monturilor in locuri "aproximative" duce clar la lipsa trasaturilor, chiar daca a fost efectuata nadirea . Un pescar experimantat, veritabil campion national si mondial, spunea la un moment dat ca el pescuieste cu patru lansete :doua in fata patului de nada, una pe pat, si una dupa patul de nada. Atentie, "in fata" si "dupa" nu inseamna la 10m de patul de nada, ci in imediata apropiere. Nepescuind in clips distantele se pierd, iar monturile vor fi plasate in locuri total neproductive.

6. Nu combina nade de tipuri si marimi diferite, in amestecul de nadire.

Pentru ca in general, pe carpodroame, crapii sunt deja obisnuiti cu binecunoscutele boilies-uri, de cele mai multe ori, unii pescari le folosesc exclusiv in nada, evitand combinarea cu groundbait, boilies-uri de diferite tipuri si dimensiuni,  si seminte. "Explicatia" este ca vor sa atraga doar pestii mari. In realitate pentru a atrage pestii pe un pat de nada, hrana trebuie sa fie diferita. S-a demonstrat clar prin nenumarate filmari ca pe patul de nada se prezinta initial pestii de talie mica, iar apoi vin cei mai mari. 

7.  Nu schimba locul de plasare al monturilor din cauza lipsei trasaturilor

In functie de densitatea pestelui din lac (de cele mai multe ori, informatie cunoscuta), lipsa trasaturilor intr-o anumita perioada de timp trebuie sa duca automat  la schimbarea locului de plasare al monturilor. In limbajul de specialitate se numeste "cautarea pestelui". S-a constatat in practica ca de multe ori nu reusim sa aducem pestii pe patul de nada in mod constant din diferite motive, atunci el trebuie cautat. 

Fir intins...

Gby 

© 2018  Carp Fishing Academy -  Site web educational  | Toate drepturile rezervate.
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți